• Нов
90 дневен дневник за себеразвитие

Вход с Google или Facebook

  • Google

90 дневен дневник за себеразвитие

Автор: издава Портал 12
Корици: меки
Състояние: нова
Страници: 208
Година: 2020

Количество
В наличност

  Плащане

(С карта или в брой при получаване на книгите)

  Доставка на книгите с Еконт

С преглед преди плащане, до офис или адрес)

  Цена и време

(До офис Еконт или до адрес 5 лв. Обработка 2-3 работни дни)

Защо 90 дни? Защото полезните действия, който човек превръща в полезни практики и навици се изграждат точно за 21 дни, а слабостите се преодоляват и трансформират за 90 дни. Тоест, двата процеса по освобождаването и изграждането са свързани и следва да работят заедно. А това най-добре може да постигнете, чрез самонаблюдение. В това ще ви помогне и вашия дневник.

Той стъпва върху това да формирате вашите цели, да описвате ежедневно вашите практики, задачи, постижения и провали, за да може да напредвате като страничен наблюдател на самия себе си.

Ежедневното попълване на дневника ще ви помогне да изградите постоянство и да работите върху своята воля, във времето на еднодневиетол Именно липсата на дисциплина, воля и постоянство пречат днес на хората да вървят напред във вътрешното си израстване, защото то е свързано с постоянство и рутина.

Така дневната рутина се превръща и трансформира в нещо полезно и градивно.

Ежедневното писане в ДНЕВНИКА, го превръща от механично занимание в духовна практика. Ако пък някога не успеете, ще може да се поучите. Тук грешките стават упътващи и даващи нов стремеж за самоусъвършенстване и вътрешно развитие. Грешката е вашата възможност да си вземете “късче от небето”, само обаче, ако я осъзнаете като поука.
Повечето от нас свързват рутината със скучното ежедневие. Страхувайки се от скуката и жадувайки спонтаността, ние пропускаме да изградим ежедневната рутина, която изгражда всичко позитивно в живота ни. Затова, не се страхувайте от рутината, не се страхувайте да практикувате едни и същи неща всеки ден, защото те раждат свободата.

Колелото на моя живот
Животът ни е пълен с дисбаланси. Дисбаланс обаче в природата не съществува. Там всичко е хармонично и следва своите пропорции, разреждания и съотношения. 
Черпейки от природата, първото, което следва да направим преди да започнем с попълването на Дневника е да определим нашите най-важни приоритети и да ги балансираме в Колелото на нашия живот. Така ще създадем условия да хармонизираме живота си.

Месечен календар - Един пример за попълване
Предоставили сме ви да видите месеца като един пъзел, който да наредите според задачите.Запишете важните планови събития през месеца, допълвайте тези, които се се появяват през месеца и не искате да пропуснете.
Най-отдолу отбележете краткосрочните цели, които си поставяте за дадения месец. 

Един ден
Вашият ден е уникален и всякога различен от предходния. Давайте му още по-голям заряд, попълвайки ежедневните страници, всяка от която има няколко различни секции.
Ежедневното попълване на Дневника ще ви направи наблюдател на собствения ви живот и ще ви помогне да не пропускате най-важните моменти в забързаното ни ежедневие. Именно в най-обикновенните на пръв поглед моменти и ситуации, получаваме най-големите знаци от нашата интуиция и небето. Следете за тях, отбелязвайте ги накратко през деня и не забравяйте дневната равносметка.
Сутрин заредете деня с нещата, върху които ще се фокусирате.
Формула за деня 
Формулата за деня е важна, заедно с вашата дневна молитва. Няма нищо по-красиво от молитвата на човек, чието съзнание се е пробудило. Най-силното време в деня и сутринта 1 час преди Изгрев слънце и по време на Изгрева. Ако имате възможност използвайте това силно енергийно време от деня. 
Как да я изберете формулата за деня зависи изцяло от вас. Дали ще използвате дадени формули на Духовни Учители, Източни мъдреци или ще създадете ваша формула - няма грешен път. Единственото правило е да го направите в пълна концентрация, потънали изцяло във вътрешната тайна стаичка на вашата душа. 
Днес ще се фокусирам върху
Живеете тук и сега. Бъдещето и миналото са една илюзия и фокусът върху деня ще ви даде възможност да заложите дневните си цели.
Записки за деня
Много важна част от попълването на Дневника. Тук ще приложите вашата будност. 
Записвайте какъв е деня - слънчев, облачен, мъглив, дъждовен. Съблюдавайте мислите и емоциите, които произвежда деня, срещите с хора, разменените думи, ситуации. Записвайте накратко най-важното при първа възможност. Ако работите за овладяване на емоциите, задължително записвайте кога сте се ядосали, разгневили или изпитали негативна емоция през деня и след това отбележете за колко време сте успели да трансформирате негативната емоция и да се освободите от нея. Ако през деня сте имали духовна практика отбележете и нея и какво е произвела във вас.

Равносметка за деня
Дневната равносметка е важна част от попълването на Дневника. Бъдете честни пред себе си, но не се чувствайте виновни. Важното е да я напишете според Истината, която вътре във вас ви говори. Както вече казахме, всяка грешка е упътваща за Ученика, ако е осъзната и има вътрешна мотивация за нейната преработка. Не се притеснявайте и да отбелязвате хубавите неща, които сте направили или постигнали в този ден. И накрая благодарете, че още един ден сте били в това уникално училище - Живот.

16 книги
Още по темата ( 16 други продукти в същата категория )
  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола