Уинстън Чърчил - Мемоари в 6 тома комплект

Вход с Google или Facebook

  • Google

Уинстън Чърчил - Мемоари в 6 тома комплект

Автор: Уинстън Чърчил
Корици: твърди
Състояние: добро
Страници:  6 тома от 6
Година: 1993/97

Количество
Книгата е изчерпана

  Плащане

(С карта или в брой при получаване на книгите)

  Доставка на книгите с Еконт

С преглед преди плащане, до офис или адрес)

  Цена и време

(До офис Еконт или до адрес 5 лв. Обработка 2-3 работни дни)

Уинстън Чърчил - Мемоари - том 1 624 стр

„Труд” представя мемоарите на Уинстън Чърчил, които разглеждат историята на Втората световна война, така като я изживява. „ ...във втората (световна война) бях на чело на битка с Германия като глава на правителството на Нейно Величество. Ето защо при настоящето описание на събитията изхождам от друга гледна точка и се осланям на своя на своя авторитет повече, отколкото това беше възможно за другите ми книги.

Уинстън Чърчил - Мемоари - том 2 624 стр

Малко книги изразяват така точно и всеобхватно чрез заглавието си своето събитийно съдържание и своята историческа автентичност, както тази книга и това заглавие. Защото шестте месеца след битката за Франция са наистина един драматичен "звезден миг" за историческата репутация на англичаните, който ще бъде помнен за дълги времена. В този том Уинстън Чърчил представя може би най-кръвопролитната, но и най-решителната фаза от войната, когато на карта са заложени последните устои на антихитлеристката съпротива в европейския Запад

Уинстън Чърчил - Мемоари - том 3 686 стр

В третия том от "Втората световна война" Чърчил отново поднася впечатляващо съчетание между лични впечатления, тайни документи, кореспонденции, разузнавателна информация, тактически данни и дипломация. Авторът проследява страховитото развитие на конфликта, при който началният сблъсък за борба и господство в Европа се пренася в Австралия и Бермудските острови. Германското нашествие на Изток, битката за Атлантика, операциите в Северна Африка, коварният набег на японците над Пърл Харбър, продължението на бойните действия в Пасифика и включването на СССР във войната маркират основните епизоди във "Великият съюз".

Уинстън Чърчил - Мемоари - том 4 768 стр

Този том започва с посрещането на нападението на Япония в началото на 1942 г. Книгата е наречена "Кръстопът на съдбата", тъй като са описани епизоди от повратния момент на войната, тогава когато след почти нескончаемите беди, Запада започва своя възход във военните операции.

Уинстън Чърчил - Мемоари - том 5 592 стр

В този том Уинстън Чърчил проследява събитията в международната политика и отношения в периода юни 1943 г. до юни 1944 г. Какви са опасностите пред обединените нации? На чия страна "клонят везните" в продължаващата война? Кои са основните задачи пред западните съюзници? Каква военна и политическа тактика трябва да се предприеме? На тези въпроси акцентира един от най-великите дипломати и политици на ХХ век, министър-председател и министър на отбраната в правителството на Кралството.

Уинстън Чърчил - Мемоари - том 6 638 стр

Книгата е последна част от шесттомните мемоари на големия политик и дипломат Уинстън Чърчил. Авторът прави своята равносметка за събитията между десанта на англо-американските войски в Нормандия на 6 юни 1944 г. "Озаглавих този том "Триумф и трагедия", защото съкрушителната победа на великите сили все още не е успяла да донесе всеобщ мир на нашата изстрадала планета".

Още по темата ( 16 други продукти в същата категория )
  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола