Гняв и агресивно поведение при децата. Превенция, технологии, методи за справяне

Вход с Google или Facebook

  • Google

Гняв и агресивно поведение при децата. Превенция, технологии, методи за справяне

Автор: Нели Бояджиева и Пепа Митева
Корици: меки
Състояние: добро
Страници: 222
Година: 2008

Количество
Книгата е изчерпана

  Плащане

(С карта или в брой при получаване на книгите)

  Доставка на книгите с Еконт

С преглед преди плащане, до офис или адрес)

  Цена и време

(До офис Еконт или до адрес 5 лв. Обработка 2-3 работни дни)

Гняв и агресивно поведение при децата. Превенция, технологии, методи за справяне

Доцент д-р Нели Бояджиева е завършила специалност педагогика със специализация психология. Работи в СУ „СВ. Кл. Охридски", катедра „Социална педагогика и социално дело". Преподавател и автор на монографии, студии, статии, научни ръководства, учебници и учебни помагала в областта на теорията и методиката на възпитанието, историята на образованието и педагогическото реформаторство - възпитание чрез изкуство, а в последните години и в областта на теорията и методиката на консултирането, съветването и супервизията в образованието и социалната сфера, семейната педагогика, артпедагогиката и арттерапията.

Д-р Пепа Митева е университетски преподавател по „Кризисна интервенция", „Методи на социална работа", „Посредничество при конфликти" и др. Автор е на три монографии, практически ръководства и други научни публикации. Дипломиран асистент по психодрама от 2001 г. и консултант под супервизия по метода на когнитивно-поведенческа терапия от 2003 г. С трайни професионални интереси в сферата на консултиране и диагностика, кадрови подбор и корпоративно обучени.

Основна цел на настоящата работа е, чрез прегледа на изследванията върху психологията на гнева и агресията в човешкото поведение, да се опише тяхната проява при децата. Те са и основният обект на проучване, като вниманието е насочено преди всичко към ранното и средното детство, което обхваща предучилищна и особено начална училищна възраст. Още по-конкретно – става дума за здрави деца, които не се отличават с поведенчески разстройства, отглеждани са в семейства, посещават детски предучилищни заведения и училище. 
Предмет на проучването е емоционалното възпитание на децата в семейството и училището, превантивната работа и подпомагане на децата и техните възпитатели – родители и учители – за справяне с гнева и възможностите за редуциране на агресивните прояви, за пренасочване на детската активност към социално-приемливи форми на поведение, обучение на социални умения и др. 
Изданието е предназначено не само за професионалисти от хуманитарните помагащи професии, но и за читатели, които се интересуват от проблемите на детското развитие, възпитание и отглеждане. Особено полезни са систематизираното изложение на теоретичните постановки за феномени като гняв и агресия, диагностика и превенция, както и технологиите и методите за справяне.

Още по темата ( 16 други продукти в същата категория )
  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола