• Нов
Le tirage des cheminées à feu ouvert - Тяга на открити камини

Вход с Google или Facebook

  • Google

Le tirage des cheminées à feu ouvert - Тяга на открити камини

Автор: J. Louviere
Корици: твърди
Състояние: добро
Страници: 113
Година: 1986

5139

Количество
Последна наличност

  Плащане

(С карта или в брой при получаване на книгите)

  Доставка на книгите с Еконт

С преглед преди плащане, до офис или адрес)

  Цена и време

(До офис Еконт или до адрес 5 лв. Обработка 2-3 работни дни)

Съдържание:

Основни принципи

Захранване с въздух. Размери на тръбата за димни газове. Хлабина на изхода на канала.

Общо изследване на ситуацията

Основна посока на вятъра. Зона с ниско налягане поради препятствия. Местоположение на въздухозаборниците. Местоположение и маршрут на димния канал. Разположение на камината в стаята. Къща за изграждане. Съществуващо строителство. Жилищни сгради.

Анатомия на комина

Огнището. Сърцето. Неохота. Странични страни на огнището. Основата на огнището. Пепелника. Платформата. Лента за глава. Таблетката с лента за глава. Качулката. Рафтът против обратен поток. Гърлото. Димната камера. Фунията. Димният канал. Кошарите. Изолация на сърцевината на огнището.

Изчисляване на класическа камина

Отоплителна мощност. Разпределение на топлината в помещението. Изчисляване на топлинните загуби. Прозорци и стъклени повърхности. Външни стени. Напречни стени и вътрешни прегради. Почви на приземния етаж. Почви горе. Таван. Бункери. Лоджии. Врати. Функция на камината. Пример за прилагане на правилата за изчисление.

Видове камини

Избор на вида камина. Комини № 1 до № 8. Избор на участък на тръбата за димни газове. Обем на тръбата за димни газове. Секция за всмукване на свеж въздух. Сравнителни размери на комини n ° 1 до n ° 8.

Избор на комина според съществуващ димоотвод

Изчисляване на обема на канала. Допустими толеранси.

Същество с параболична форма

Модели на параболи за докладване. Чертеж на парабола.

Изчисляване на нетрадиционен комин

Размери. Сравнителни обеми на комина и канала. Led. Пън. Метална качулка. Странични стени на огнището. Използване на антитермични ледове. Местоположение на камината.

Детайли за конструкцията на комина

"Огън" част. Димна тръба. Bistre. Пън. Параболична форма. Закрепване на плочата на огнището. Подаване на чист въздух. Пускане в експлоатация.

Подобряване на функционирането на комина

Затруднено запалване или неизправност. Бавно запалване. Обратни течения по време на запалване. Обратно течение при нормална работа. Нередности в отделянето на топлина. Ретроспекции.

Регламенти

Член 13. Общи правила. Да се ​​пази от запалими материали. Забрана за някои механични вентилационни устройства за помещения. Ремонт на повредени или разрушени тръби. Изкуство. 34. Димни тръби и уреди. Аксесоари за димни и вентилационни канали. Тръби и облицовка на тръбопроводи.

1 книга
Още по темата ( 16 други продукти в същата категория )
  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола