Петте основни слабости при работа в екип

Вход с Google или Facebook

  • Google

Петте основни слабости при работа в екип

Автор: Патрик Ленсиони
Корици: твърди
Състояние: стара
Страници: 254
Година: 2006

8232

Количество
Последна наличност

  Плащане

(С карта или в брой при получаване на книгите)

  Доставка на книгите с Еконт

С преглед преди плащане, до офис или адрес)

  Цена и време

(До офис Еконт или до адрес 5 лв. Обработка 2-3 работни дни)

Изграждането на ефективен, сплотен екип е изключително трудно. Но е и лесно!

В ерата на информационната вездесъщност и непрестанна динамика работата в екип дава постоянно конкурентно предимство, което остава в голяма степен неизползвано докрай. На основата на своя опит като консултант на генерални директори и екипите им мога уверено да кажа, че работата в екип почти винаги липсва в затъващите организации - и винаги е налице в проспериращите.

Защо тогава толкова много лидери посвещават по-голямата част от времето си на други въпроси, като финанси, стратегии, технологии и маркетинг?
Първо, защото екипната работа не може лесно да се измери. Тя влияе на облика на организацията по такива всеобхватни и всепроникващи начини, че не можем да я изолираме като отделна величина. Много директори предпочитат лесни за измерване и проверка решения и търсят други начини за придобиване на конкурентно предимство.
Но дори и влиянието на екипната работа да можеше лесно да се измери, директорите пак щяха да гледат другаде. Защото постигането на работа в екип е изключително трудно! То не може да се купи и не може да се постигне чрез наемането на интелектуален бизнес колос. За това трябва много кураж и дисциплина – и емоционална енергия, – които и най-амбициозните директори невинаги притежават.

1 книга
Още по темата ( 16 други продукти в същата категория )
  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола