• -30%
Хаварима ин Маротот - От Благоговение към Мистерия

Вход с Google или Facebook

  • Google

Хаварима ин Маротот - От Благоговение към Мистерия

14,00 лв.
9,80 лв. Спестете 30%

Автор: Елеазар Хараш
Корици: меки
Състояние: нова
Страници: 266
Година: 2011

Количество
В наличност

  Плащане

(С карта или в брой при получаване на книгите)

  Доставка на книгите с Еконт

С преглед преди плащане, до офис или адрес)

  Цена и време

(До офис Еконт или до адрес 5 лв. Обработка 2-3 работни дни)

Предговор:

Това е едно пътуване
на моето тайно Незнание
към Мистерията на моя Неведом Учител
Азавот Махария.

Ал Марахия

Предговор:

Ал Марахия е от онези ученици, които минаха през предаността и я преодоляха, минаха през жертвата и я преодоляха, стигнаха до Любовта и онемяха.
Ал Марахия достигна до тайния Храм на своя Учител-Старец. Той чу звука на Духа, той вкуси Древността, той видя Безмълвието — Древния Корен — и сам се удостои с дихание от Древност. В него заживя Древната решителност.
Ал Марахия не търсеше лесното, а правилното и трудното, защото той знаеше, че скромната слава е в благостта на трудните и тежки времена.
Днес Ал Марахия живее в таен свят, той живее в Храма на своя Учител, той живее в Сърцето на Мистериозното Несъществувание.

Вторият Старец Азавот Махария

 

Откъси:

 

Мистерията на моя Учител

Когато отправям взор към Него, аз отправям своето отсъствие към Мистерията на своя Учител. И знам, че там, в Мистерията, Той няма нито име, нито форма, нито съдържание, а само Велика Тайнственост и Неизбродима Пълнота.Той ми изпраща Лъчи от Безкрая

Когато си мисля за Него, светлината просветлява и мракът засиява, защото Той ми изпраща Лъчи от Безкрая. И тези Лъчи хранят и светлината, и мрака в мен, защото светлината и мракът не могат да им устоят.Той е моето Светило

Когато погледна към Него, времената се свършват, небесата се свиват, слънцата угасват. От милиони години Той е моето Светило.

 

Безмълвието ме води в Неговата Древност

Когато помисля за Него, в мрака засиява живот. Когато помисля за Него, понася ме Древен спомен. Когато помисля за Него, Безмълвието ме води в Неговата Древност.Засиява Скритостта Му

Когато си помисля за Него, красотите на световете избледняват. Когато си помисля за Него, вечността избледнява. Когато си помисля за Него, едно нещо само засиява — Скритостта Му.Родина, по-скъпа от всички светове

Когато си помисля за Него, един Призив засиява в мене: Следвай Мъдрия Път и очисти се от световете. Световете са само временни обиталища, защото очаква те Родина, по-скъпа от всички светове.

92 книги
Още по темата ( 14 други продукти в същата категория )
  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола