• -30%
Мъдреци и мистици, том 2

Вход с Google или Facebook

  • Google

Мъдреци и мистици, том 2

12,00 лв.
8,40 лв. Спестете 30%

Автор: Елеазар Хараш
Корици: меки
Състояние: нова
Страници: 191
Година: 1998

Количество
В наличност

  Плащане

(С карта или в брой при получаване на книгите)

  Доставка на книгите с Еконт

С преглед преди плащане, до офис или адрес)

  Цена и време

(До офис Еконт или до адрес 5 лв. Обработка 2-3 работни дни)

Предговор:

 

Човек, който е познал Истината, носи в себе си един красив, дълбок и мъдър живот. Ако ти имаш правилни отношения към Мъдростта, тогава твоят живот става Храм. Дървото на живота влиза в нас под формата на Свещено слово. Любовта е Дървото на живота.

 

Любовта е безпределно благоговение към Мъдростта на Древното Същество.

Това, което човек трябва да пази свещено е не себе си, а своето отношение към Бога. Мъдростта е Свещен път, който отваря нови врати в човека. Мъдростта в човека се изразява като светлина и покой, а Истината е Дълбочина и Сияние. Само Любовта ражда преданост. Само предаността към Словото води човешката душа до Гласа на огъня. Само реалният Глас води човека към дълбините на Истината... и му разкрива обаянието на тишината. Когато човек постоянно търси своята Истина, тогава радостта от търсенето е постоянна. В такъв човек се лее звукът на чистата радост и всеки може да забележи това, защото на такъв човек дори и мълчанието му е сияещо, защото мълчанието му е просветлено и озарено. Мъдрият има вътрешен поглед благодарение на постоянната връзка с Любовта. Тази връзка с Любовта е неговата най-силна защита. По този път са вървели Мъдреците и Мистиците от всички векове. Всички те са имали онова тихо и мистично ръководство, което е било тяхната постоянна радост. Тук не говоря за човешката радост, която е поляризирана. Тук говоря за несътворената радост, която е неизчерпаема и не се изразява в усмивки и намеци, а в скритото излъчване на живота на душата, която е познала своя вечен път. Тази мистична радост, за която говоря, е по-стара от човека, тя е пътят на човека преди времената. Древният Дух, Който е скрит дълбоко в нас, е по-стар от всички легенди и предания, от всички гласове и времена. Мъдрият път на човека не започва с вярата, защото вярата е само едно последствие на Любовта. Когато Любовта е слязла в по-ниско поле, се е превърнала във вяра. Мъдрият път започва от Любовта и води към Истината.

 

Вярата е все още търсене на Любовта и човек наистина трябва да вярва, за да дойде Любовта, а когато Любовта дойде, поставя се начало на Мъдрия път. Вярата идва в помощ на човека, за да му помогне да решава много от своите противоречия, а Любовта не се занимава с противоречия, защото тя е великата сила на Единството. Любовта хармонизира, примирява и поглъща противоречията.

 

Вярващият живее в борби и притеснения, в противоречия и напрежение.

Любящият е тръгнал по Мъдрия и Мистичен път. Той живее в едно велико Единство, а как можеш да се бориш, когато си в това Единство. Любовта постига пътя на Мъдреците, тя е основата на един нов живот.

Който е познал Мъдрия път, той не иска други резултати и постижения от живота.

 

Когато си във велико Единство с живота, какво друго може да искаш?

Вярващият мисли за успехи, за усъвършенстване, но всичко това е една голяма заблуда, защото нима можеш да усъвършенстваш Бога в себе си, нима можеш да направиш Истината съвършена? Не ти трябват успехи и усъвършенстване. Пречисти се и ще влезеш в живота на едно велико Единство и тогава ще разбереш, че Истината не се усъвършенства, а се проявява.

Разбира се, ще се намерят и критици на това, което казвам, но аз съм им подготвил една тайна и несътворена усмивка. Тази усмивка няма нищо общо с моето лице и моите очи. Тя е напълно вътрешна.

 

Елеазар, Варна, юни 1998 г.
 
Съдържание:

 

АБЕРАХОДА 7

АЗАМАНИ 10

АЗУРА 13

АМОН АРАЯ 17

АТАВАЛИС 21

АТИВАРА 23

БАВАБАТРА 27

БЕРГ, ФИЛИП III 34

БОЯН МАГЪТ 57

ВРОНСКИХ 64

ЕМЕРСОН 67

ЙАДЖНАВАЛКЙА 71

КАБИР 76

КАРЛАЙЛ, ТОМАС 81

КЛИНГЗОР 85

КНИТЕЛ, ДЖОН 86

ЛАО ДЗЪ 88

ЛИЕЦЗЪ 106

МАЗУРИ 107

МАНЕТОН112

МЕТЕРЛИНК, МОРИС 114

МО ДЗЪ 123

НАО ДЕГУЧИ 126

НОВАЛИС 127

Рави ПИНХАС бен ЙАИР 134

СЕНТ-ИВ д'АЛВЕЙДЪР 136

СОНХИС 144

ТОВЯНСКИ, АНДРЕЙ 146

УАН ЧУН 148

Ал ХАВИРИ 149

ХЕЛИ 155

ХИТАСА 157

ЧИНМОЙ, ШРИ 160

Рави ШИМОН бен ЙОХАЙ 169

ЯЗАМУРО ТАШИКАВА 185

ЯН ЧЖУ 187

4 книги
Още по темата ( 16 други продукти в същата категория )
  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола