Истината е по-увлекателна от който и да е роман, твърдят от "Рийдърс Дайджест". Най-новата книга на издателството "Истината за историята" дава отговор на въпроси, за чието съществуване дори не предполагаме:

- Къде е трупът на Хитлер?
- Кой всъщност открива Америка?
- Едисон не е истинският изобретател на електрическата крушка. Тогава кой е?
- Съществувал ли е крал Артур?
- Мит ли е "Смело сърце" и защо образът на шотландския борец за свобода Уилям Уолъс е повече легенда, отколкото реалност?
- Кои са гладиаторите ? злочести жертви или професионални шоумени с артистични псевдоними и привърженици?
- Древните религиозни корени на съвременния сърфинг са на хавайските острови от поне 1500 години
- Парижкото простолюдие въстава и превзема Бастилията поради липса на барут, а не за власт на народа
- Как невидима армия от комари, носители на зарази от Африка и Средиземноморието, станала причина за рухването на великата Римска империя
- "Титаник" е потънал не от директен удар на айсберг, а от местоположението на малките поражения от айсберга, които нарушили устойчивостта на съда
- Египетската царица Клеопатра всъщност не притежавала такава ослепителна красота...

Книгата разкрива шокиращи факти за общоизвестни и непознати научни доказателства, както и открития, които променят знанията и възприятията на читателите за световната история.

В "Истината за историята" читателите ще разберат истината за 50 от най-големите събития в историята, ще научат шокиращи разкрития и нови доказателства за факти, митологизирани през вековете.

Новооткрити артефакти и документи, както и дръзки съвременни тълкувания, допринасят за разкриването на исторически факти, които преди са били изопачени или дори неизвестни.

"Истината за историята" включва: "Произход на човека", "Древни цивилизации", "Монарси и заговори", "Паметни събития", "Смърт и трагедии", "Слава и репутация", "Открития и изобретения", "Факти и митове".

320 страници с факти и над 500 илюстрации и снимки, карти, таблици и графики обогатяват тематичното съдържание на книгата.