• -30%
Лео Шайа - Универсалният смисъл на кабала

Вход с Google или Facebook

  • Google

Лео Шайа - Универсалният смисъл на кабала

16,00 лв.
11,20 лв. Спестете 30%

Автор: Лео Шайа и Елеазар Хараш
Корици: меки
Състояние: нова
Страници: 204
Година: 2012

Количество
В наличност

  Плащане

(С карта или в брой при получаване на книгите)

  Доставка на книгите с Еконт

С преглед преди плащане, до офис или адрес)

  Цена и време

(До офис Еконт или до адрес 5 лв. Обработка 2-3 работни дни)

Предговор:

Лео Шайа е живял  през този век (20-ти век) за  известно време в Израел. Не е свързан с никакви външни общества. Принадлежи на  едно общество на  Тайната  Мъдрост, което не се намира в света, а  в една вътрешна област на  Всевишния. Лео Шайа е една душа,  която е  изстрадала Истината в нейната най-дълбока степен. Няма кътче от душата му, което да не е изстрадало Истината. И всичко, което говори  той на хората днес, носи дълбочината на тази Истина, която е  в  сила да затрогне всяка душа, която с пробуден и молитвен Дух се стреми към същата тази Истина, но  която ще мине неизбежно през много по-малки страдания, защото всички Велики Души, изстрадали Истината, ще  се присъединят  към душите, които вървят по този път, за да ги  облекчат със своята Святост, Светлина и  Миролюбие. Само в най-гъстия мрак на страданията се раждат  Откровенията за нови светове, за нови разбирания. Само в страданията човек се извисява до Духа на Истината. Страданията са мярка за духовното прозрение на душата. Кабала е наука за постигане  на Висшите светове. Кабала  е наука  за постигане на Универсалната Светлина. Кабала е наука за  проникването в най-древната Истина и най-накрая чрез самата тази Истина кабалистът постига приближаване до Древния Незнаен. Древният Незнаен никога  няма да  бъде  опознат, а това дава  на Кабала и на Истината неизмерими възможности  и  вечно движение към тази дълбочина на Древния Незнаен, която дълбочина никога не е имала начало и на която дълбочина и липсва край.

Кой има път към Кабала? Път към Кабала има само този, който се е отказал първо от този свят, после от другия свят и накрая и от своята Разумна воля. И след като е постигнал сливане с Бога, той получава Преданието пряко от Бога. Това е Пътят на Мъдреците.Кабала е тайна наука за Неизреченото, което е Храмът на всеки живот.

 

Елеазар Хараш

 

ПОСЛЕСЛОВ

Тази  книга може да посее тайнствено в най-дълбоката Същност на човека семената  за образуване на неговото мистично тяло. Мистичното тяло на човека е това, за което още няма дума. То се намира в седмата  степен на човека и  тя  е  наречена  "Духът на човека" или "Искрата". Това мистично тяло има  свойството, когато бъде възродено от  Духа и себеродено от себе си, да се превърне в "Искрата", която се насочва и се разтваря в  Древния  Незнаен. При това разтваряне не  винаги има възвръщане в човешкия  Дух,  защото "Искрата" е тази, която може да избере Незнайното състояние на Древния.

Елеазар Хараш

Съдържание:

 

Предговор...4

Пояснение...6

1. Тора и Кабала...7

2. Съзерцание на Божествените аспекти...17

3. Творението - образ на Бога...87

4. Царството на Небесата...100

5. Физическият свят и космическата бездна...126

6. Тайната на Човека...141

7. Завръщането в Единия...165

8. Великото Име на Бога...177

9. Заключение...199

Послеслов...203

52 книги
Още по темата ( 16 други продукти в същата категория )
  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола