Бях царски морски офицер. Обикновен  социализъм. Спомени. Размисли

Вход с Google или Facebook

  • Google

Бях царски морски офицер. Обикновен социализъм. Спомени. Размисли

Автор: Христо Миевски
Корици: меки
Състояние: добро
Страници: 510
Година: 2002

18847

Количество
Последна наличност

  Плащане

(С карта или в брой при получаване на книгите)

  Доставка на книгите с Еконт

С преглед преди плащане, до офис или адрес)

  Цена и време

(До офис Еконт или до адрес 5 лв. Обработка 2-3 работни дни)

Смело можем да кажем, че книгата  „Бях царски морски офицер” на Христо Миевски се нарежда сред най-добрите мемоарни образци на доживели до наши дни офицери от корпуса на Царство България и е сред малкото разкази за българския флот. 
Съдбата на Христо Миевски чертае драматични обрати през исторически събития и е толкова наситена със случки, че звучи като филмов сценарии. Авторът последователно ни превежда през Морското училище в Созопол и Варна, ВНВУ в София, стажува в немския боен флот в Белгия, Южна Франция и  Норвегия, попада във  военнопленнически лагер в Германия и след всичко преживяно се завръща в България, където попада в ноктите на комунистическия режим.

Имаме удоволствието да представим книгата „Събрано …” (изд. Малео-63, 2002г.) Сборникът представлява второ издание на трите излезли поотделно книги на автора: „Бях царски морски офицер” (1993), „Обикновен социализъм / от лагер в лагер ” (1998)  и „Спомени – размисли” (2000)

Христо Иванов Миевски е роден през 1922г. в Кушу Кавак (дн. Крумовград) в семейството на банков чиновник и учителка. По-големият му брат Ангел Иванов Миевски (на дясната снимка) завършва ВНВУ и става артилерийски офицер. Христо мечтае да стане морски офицер, а след това да завърши право и да стане военен юрист. Родителите не успяват да го разколебаят и през 1938г. постъпва като морски кадет в 38-ми випуск на Морското на Негово Величество училище, което по това време се намира на остров Св. Кирил до Созопол.

1 книга
Още по темата ( 16 други продукти в същата категория )
  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола