Мотивирани. Как човешката природа оформя решенията ни

Вход с Google или Facebook

  • Google

Мотивирани. Как човешката природа оформя решенията ни

Автор: Пол Лоурънс и Найтън Нория
Корици: твърди
Състояние: добро
Страници: 341
Година: 2002

Количество
Книгата е изчерпана

  Плащане

(С карта или в брой при получаване на книгите)

  Доставка на книгите с Еконт

С преглед преди плащане, до офис или адрес)

  Цена и време

(До офис Еконт или до адрес 5 лв. Обработка 2-3 работни дни)

Кои универсални характеристики ни правят хора? Има ли биологични нагони, които ни мотивират като човешки същества? Защо решаваме да правим едно, а не друго нещо? "Мотивирани" предлага приложим модел, за да ви помогне да осмислите човешкия опит - на масата за вечеря, за игра на карти или за преговори - и разкрива общото наследство на хората, без значение колко разнообразен е нашият културен или социален произход.

В тази новаторска книга двамата изследователи от Харвард Пол Лоурънс и Найтън Нория приемат интердисциплинарен подход, който хвърля мост над пропастта между най-новите открития на еволюционната биология и прозренията за човешкото поведение, извлечени от социалните науки. "Мотивирани" убедително представя научната теория на авторите за разбиране на човешката природа и поведение.
Лоурънс и Нория стигат до заключението, че начинът, по който действаме, е резултат от съзнателните избори, които правим. Тези преднамерени избори са подхранвани от вътрешната битка, водена непрекъснато между четирите подсъзнателни и базирани в мозъка нагона: да придобиваме обекти и преживявания, които подобряват статуса ни по отношение на другите; да формираме връзки с другите в дългосрочни взаимоотношения на взаимни грижи и отдаденост; да учим, да осмисляме света и да разбираме себе си; да защитаваме себе си, любимите хора, убежденията си и ресурсите си от всякаква вреда.

Още по темата ( 16 други продукти в същата категория )
  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола