Рецептурник за ресторанти, барчета, столове и за домашно ползване част 1 и 2

Вход с Google или Facebook

  • Google

Рецептурник за ресторанти, барчета, столове и за домашно ползване част 1 и 2

Автор: Н.Кънчева и др.
Корици: меки
Състояние: добро
Страници: 336/314
Година

Количество
Книгата е изчерпана

  Плащане

(С карта или в брой при получаване на книгите)

  Доставка на книгите с Еконт

С преглед преди плащане, до офис или адрес)

  Цена и време

(До офис Еконт или до адрес 5 лв. Обработка 2-3 работни дни)

Готварското изкуство се изразява в умението да се приготвя богато разнообразие от ястия и напитки чрез подходяща обработка на хранителните продукти - варене, печене, пържене, подправяне, смесване и гарниране. Ястията трябва да бъдат вкусни, лесносмилаеми и полезни за организма. Най-важното в готварското изкуство е да се запазят хранителните вещества и здравословните свойства на продуктите, като същевременно се обръща внимание на естетичния вид и вкусовите качества на ястията.

Във втория том на рецептурника са представени рецепти за приготвяне на различни основни ястия - аламинути, печени, задушени блюда от месо, птици, риба, дивеч, карантия, както и гарнитури към тях.
В таблиците с изброените продукти, необходими за всяка рецепта, първата колона от цифри означава брутното тегло на съответния продукт, а втората колона - нетното тегло след студената и топлинната обработка.
Някои продукти в таблиците са дадени с отстъп и звездичка. Това означава, че ястието може да се приготви и с тях, т.е. те са вариант на основния продукт, посочен над тях. При калкулирането на грамажа се взема предвид само една от стойностите в зависимост от това кой продукт се използва

Още по темата ( 16 други продукти в същата категория )
  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола