История на Русия

Вход с Google или Facebook

  • Google

История на Русия

Автор: А.С.Орлов
Корици: меки
Състояние: стара
Страници: 623
Година: 2002

Количество
Книгата е изчерпана

  Плащане

(С карта или в брой при получаване на книгите)

  Доставка на книгите с Еконт

С преглед преди плащане, до офис или адрес)

  Цена и време

(До офис Еконт или до адрес 5 лв. Обработка 2-3 работни дни)

Учебник, представящ цялата история на Русия, за последен път бе издаден в България през 1974 г. Изтеклото оттогава време, особено последните 15 години, донесе кардинални промени в живота на тази страна. В историческата наука бяха преразгледани много от смятаните по-рано за общопризнати оценки на "официалната" историография, като някои от тях, особено за съветския период, бяха заменени с напълно противоположни становища. 
Учебникът обхваща периода от VI в. до 1999 г. (петнадесет столетия). Поради своя ограничен обем той не претендира за осветляване на руската история в цялата й пълнота. В сбита и достъпна форма, на основата на събития и факти в него са отразени най-важните етапи от историята на Русия от древни времена до наши дни. Разкрива се развитието на руската държавност и състоянието на руското общество през вековете, особеностите на руския, съветския и постсъветския манталитет; значението на реформите, контрареформите, и революциите в историята на Русия. Значително внимание е отделено на развитието на културата, науката, обществената мисъл. Схемите и таблиците в учебника дават по-ясна представа за системата на висшето, централното и местното управление в Русия през вековете.
За улеснение на българския читател учебникът е допълнен с пояснения под линия, с карти, с терминологичен речник и със списък на съкращенията (абревиатурите), появили се в съветския период от развитието на Русия. Предназначен за преподавателите във висшите учебни заведения и студентите историци, за учителите по история и всички, които се интересуват от историята на Русия.

Още по темата ( 16 други продукти в същата категория )
  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола