Виртуозност и живопис

Вход с Google или Facebook

  • Google

Виртуозност и живопис

Автор: Кирил Божков
Корици: меки
Състояние: нова
Страници: 412
Година: 2014

Количество
Книгата е изчерпана

  Плащане

(С карта или в брой при получаване на книгите)

  Доставка на книгите с Еконт

С преглед преди плащане, до офис или адрес)

  Цена и време

(До офис Еконт или до адрес 5 лв. Обработка 2-3 работни дни)

Моята "Виртуозност и живопис" вече е факт! Страхотно!!

Доц. Кирил Божков е отявлен емпирик с 25 годишен път на свободен артист и с 19 години предподавателска дейност в Академията, имащ в биографията си огромен брой участия в общи и самостоятелни изложби у нас и в чужбина. 
Книгата "Виртуозност и живопис" има за цел да развие представата ни за виртуозността в изкуството, доказвайки новата й, задълбочена и многопластова същност. Веднага трябва да се поясни, че пълното отсъствие на изследвания за виртуозността, очерта голям риск и едновременно осигури добра възможност за успеха на начинанието. 
Визирани са епохите на Праисторическото изкуство, Ренесанса, Маниеризма, Класицизма, Барока, Рококо, Неокласицизма, Романтизма, Реализма, Академизма и техните по-значими представители. Разгледани са различни аспекти на виртуозността и фигуралната живопис. Уточнени са основните понятия за виртуозност и фигурална живопис. Прави се преглед на особенностите и механизма на процеса за постигане на професионална подготовка и реализация. Дават се редица философски обяснения и анализи. Изясняват се неформалните и формални характеристики на виртуозността. Изясняват се видовете виртуозност и методите за установяването, анализирането и оценяването й. Цитират се множество любопитни и полезни мнения за нея. 
Така се подготвят условия за осъществяване на един сравнителен анализ между минало и съвремие при ясни параметри на понятията и подходяща методика. Анализират се много от новите параметри на представата за виртуозност през XX век. На субективен принцип са разгледани, в подходяща за целите на изследването светлина, Пабло Пикасо, Корнелиу Баба, Франсис Бейкън, Николай Фешин, Зигмар Полке, Ерик Фишъл и Глен Браун. 
В заключението са синтезирани всички наблюдения, изводи, факти и реалности, които очертават съвременната картина в полето на Живописта. Налице е подробна библиография, разкриваща кои книги, статии, и интернет адреси са използвани. Книгата съдържа десетки репродукции илюстриращи идеите и тезите й.

Още по темата ( 16 други продукти в същата категория )
  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола