История на хирургията в България

Вход с Google или Facebook

  • Google

История на хирургията в България

Автор: Дамян Дамянов
Корици: меки
Състояние: добро
Страници: 581
Година: 2007

и5, 9069

Количество
Последна наличност

  Плащане

(С карта или в брой при получаване на книгите)

  Доставка на книгите с Еконт

С преглед преди плащане, до офис или адрес)

  Цена и време

(До офис Еконт или до адрес 5 лв. Обработка 2-3 работни дни)

Историята на медицината в България е твърде богата и поучителна. Нейното богатство е изследвано и представено в областта на хирургията по българските земи и в условията на Великото преселение на българите, започнало преди хилядолетия от територията на съвременен Афганистан. 
Мотивите на авторите са и патриотични, и професионални, и медико-педагогически, и чисто публицистични. 
Събрани и обработени са голям брой исторически факти, и то с помощта на комплексна научна методика, за да се постигне едно заслужено вграждане на историята на българската хирургия в европейската културна и научна история.
Настоящата история на хирургията е ориентирана главно към медицинското съсловие, защото една добре изследвана и изучена история допринася за намаляване на грешките в медицинската практика ( в случая хирургичната),а също така за рехуманизацията на медицинските грижи в стила и духа на великия Хипократ. 

В този свой труд Д.Дамянов и М.Апостолов ни убеждават, че миналото на българската медицина е достатъчно богато, за да създаде и поддържа приятното чувство за принадлежност към българската национална медицинска традиция. Плюс чувството на гордост от постигнатото, съхраненото и обогатеното хирургично наследство: от времето на старобългарските символични (ритуални) лечебни трепанации до съвременните неврохирургични лечебни методи и средства с български добавки и варианти. 
С много труд и старание авторите изпълняват обещанието си да представят с уважение някои от постиженията и напредъка на хирургията в редица европейски страни, които са повлияли благоприятно развитието на хирургията в България и на Балканите.

2 книги
Още по темата ( 16 други продукти в същата категория )
  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола