Великите магове, Храм на космоса, Митра и Заратустра

Вход с Google или Facebook

  • Google

Великите магове, Храм на космоса, Митра и Заратустра

Автор: Ейдриън Гилбърт, Джеръми Нейдлър, Шарл Отран
Корици: твърди
Състояние: добро
Страници: 446/455/290
Година: 1998

14012

Количество
Последна наличност

  Плащане

(С карта или в брой при получаване на книгите)

  Доставка на книгите с Еконт

С преглед преди плащане, до офис или адрес)

  Цена и време

(До офис Еконт или до адрес 5 лв. Обработка 2-3 работни дни)

1 Великите магове - Ейдриън Гилбърт

Ейдриън Гилбърт е автор, отдал двадесет и пет години от живота си на проучване на езотеричните традиции на Египет и Месопотамия. В последната си книга "Великите магове" той тръгва по следите на най-загадъчната история в Библията, историята за тримата мъдреци, предприели дълго и опасно пътуване, за да поднесат дарове на младенеца Исус.
Гилбърт стига до невероятното откритие, че маговете са част от тайно братство, наречено Учители по мъдрост. Те са от малцината, призвани да съхранят за поколенията тайното знание, идващо още от времето преди построяването на най-старите паметници - египетските пирамиди. Изгубено през вековете, знанието за тайното братство стига до нас, благодарение на тайнствените и странни учители Гурджиев и Успенски.

2 Храм на космоса - Джеръми Нейдлър

Хермес разкрива пред ученика си Асклепий едно пророчество, съставено от две части.
Най-напред предсказва, че ще настъпи време, когато Египет, "Храмът на Космоса", ще бъде опустошен. Хората ще започнат да изпитват умора и отегчение от живота и в техните очи Вселената вече няма да изглежда достойна за почит или удивление. Религията ще се възприема като бреме и човечеството "ще предпочита мрака пред светлината". Боговете ще се отърват от човешкия род и гласовете им вече няма да се чуват. Земята ще стане безплодна, въздухът ще загуби животворната си свежест; старостта ще превземе целия свят.
Втората част: когато отмине всичко това, чрез Божието благоволение ще се възроди съзнанието за свещеното. Човешките сърца отново ще се изпълнят с удивление и почит. Ще има всеобщо пробуждане на усета за божественото, благодарение на който хората пак ще подемат безкрайни химни на възхвала и благословия. Това ще е равнозначно на едно повторно раждане на Космоса, "свещено и величествено обновление на цялата природа".
Пророчеството, макар и привидно свързано със съдбата на древен Египет, обхваща по-обширен исторически процес - тук сякаш е описана съдбата на западната цивилизация. В книгата откриваме идеята за огромен космически цикъл, в който на Египет е отредено особено символично значение, но който по твърде знаменателен начин включва и нашето съвремие. Днес сме достигнали критичната точка, в която първият етап от цикъла - опустошаването на храма - вече е завършен, но вторият етап - обновлението, едва сега започва. Според предсказанието "Египет" символизира цялото човечество и природата. Цивилизацията и духовния живот на Древен Египет са израз на това, което представляваме всички ние в даден момент от нашата еволюция.

3 Митра и Заратустра - Шарл Отран

Зороастризмът е една от най-великите, чисти и красиви религиозни системи, практикувани в стария свят. По отношение на възвишеност на морала тя напълно може да се сравни с будизма и християнството.
В основата на зороастризма стои изначалния постоянен конфликт между Ормузд (силата на доброто) и Ахриман (силата на злото). Идеите за добро и зло, за чистота и благородство намират тук огромно поле за изява - властта на Ахримаи се увеличава с всяка липса на свят закон обратно - всяко добро действие улеснява и приближава идването на Царството на Ормузд. Изискванията на Закона са - добра мисъл, добра дума, добро действие.
Идеите за Спасителя, Саошйант. който идва в Края на Времето, за да проповядва очистване и покаяние до самия ден на Страшния Съд, за всеобщото възкресение на телата, за идването на Царството на Доброто пронизват всичко в зороастризма със свята и смирена надежда. Очевидно е влиянието на тези основни зороастрийски постулати върху юдеизма и християнството.

3 книги комплект
1 книга
Още по темата ( 16 други продукти в същата категория )
  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола